28 Jul 2011

ragam orang bercinta

1. kalo kat tepon
semasa tengah bunge-bunge cinta

teettt.. teettttt.. tettt... (si pakwe menelefon si makwe.. si makwe takde caller ringtone)

(skip intro.. malas nak dengar dorang bermanje-manje sesama mereka.. aku geli)
pakwe : yunk, i nak tido da nih.. ngantok la.. selamat malam.. muahhhhhhh.. saranghae... ngeh3
makwe : bek la bie.. (bukan babi).. tido la ye.. mimpikan ayang.. nite.. wo ai ni.. hehehehe (malu-malu tapir)
pakwe : ok.. you letak la fon dulu.. hehe
makwe : you la letak dulu..
pakwe : you la..
makwe : you lerrr..
            v
            v    (tiga jam kemudian)
            v
pakwe : you la..
makwe : you la dulu...

aku : woi letak la mangkuk-mangkuk sekalian.. penat aku nak taip panjang-panjang nih!!!.. grrrrrr...

semasa tengah perang dunia ke 5


pakwe : malas la nak layan ko nih.. membazir air liur aku and kredit jew.. da ar aku nak letak...
makwe : ko ingat aku nak sangat layan ko.. tak yah susah-susah nak letak.. aku memang nak letak da pun!!..
(masing-masing mematikan tepon secara serentak.. si makwe siap hempas henfon kat dinding pada kelajuan 180km/h)

aku : kan senang cam nih.. tak payah aku nak taip panjang-panjang.. mwahaha

2. hadiah
semasa tengah bunge-bunge cinta


pakwe : nih i belikan teddy bear RM 300.00 untuk u.. hepy beday yunk..
makwe : tq bie.. (skali lagi bukan babi).. i suka.. comey teddy bear nih cam u.. (harganya pun comey).. nnt beday i pada taun depan, u bagi ipad plak yerrr...

semasa tengah perang dunia ke 5


pakwe : mana teddy bear yang aku bagi kat ko semalam?? pulangkan balik!!.. (dasar buruk siku, lutut dan punggung)
makwe : hei, pe nih??? da bagi tuh mana bole mintak balik.. ko nak watpe mintak balik??? grrrr
pakwe : bagi je la.. aku nak bagi teddy bear tuh kat awek aku yang baru.. recycle dan lebih jimat.. cepat bagi...
makwe : what the hell??? &^%&*&^

3. rupe
semasa tengah bunge-bunge cinta


pakwe : yunk, i penat la hari nih.. bole tak tolong picitkan pale i ke.. you kan comey..
makwe : ala u nih.. ngade-ngade la.. hehehehehe (ketawa ala-ala itik).. okla encem boy.. i picitkan..

semasa tengah perang dunia ke 5


pakwe : ko ingat aku nak sangat kat pompuan cam ko nih??? muka cam langsuir!!.. perangai cam setan!!..
makwe : abis tuh, ko ingat aku pun nak sangat kat ko??!!.. muka cam rumah konkrit retak sejuta.. ada hati ngorat aku dulu!!..

4. duit
semasa tengah bunge-bunge cinta


pakwe : you nak pinjam RM 1.30 tuk beli teh ais?? bole je yunk.. u nak RM 130  i leh bagi...
makwe : u nih memang pemurah la.. sayang u lebey..

semasa tengah perang dunia ke 5


pakwe : pulangkan balik duit aku sebanyak RM 1.30 yang ko amik dulu.. plus ngan 90% faedah...
makwe : aku tau la ko ni along (anak sulong).. tak payahlah nak jadi along ceti haram.. aku ada duit la nak bayar!!..

5. ayat yang digunakan
semasa tengah bunge-bunge cinta


pakwe : awak, awak sihat?? awak da makan???
makwe  : awak, saya sihat.. da makan pun hehehe
(sopan kan bahasanya??? bangga sungguh dapat mereka nih jadi rakyat malaysia)

semasa tengah perang dunia ke 5


pakwe : ko nih memang **&^%%^$#
makwe : ala ko pun &**&%$#%^%
(perghh da cam ala-ala dua geng mafia sedang bergaduh)

p/s : ini entry suka suki.. hahaha.. kadang-kadang aku nak tergelak tengok pasangan tengah bercinta nih.. oppss.. jangan cakap kat orang yang aku suka usha kapel ok!!.. rahsia kite2 je tau hehehe.. well orang yang tak berkapel cam aku memang ada habit cenggini hak3..

*bercinta tak selalunya indah.. (reminder for everyone)

semasa tengah bunge-bunge cinta

semasa tengah perang dunia ke 5

23 comments:

  1. hahaha
    terbaaaaaekkk!

    p/s:pengalaman ke?kiki

    ReplyDelete
  2. hahahahaha lawak..mmg la tenga bersinta semua nampak baik...

    kalau dah tak cinta..semua nampak buruk..

    ReplyDelete
  3. kahkah
    masa bercinta,
    kentut bau petai campuq durian pun kata wangi.

    ReplyDelete
  4. macam ad penglaman shje..gaga

    ReplyDelete
  5. aimie >> hahah xd pngalamn.. ni adlh hasil rekaan sdri...

    abu >> tau xpe.. hahaha.. kntut bau jering pn kta wangi..

    ca'ah >> pna k bau kentut cam tuh?? hak3..

    cucu umie >> hahaha.. xd pngalamn...

    ReplyDelete
  6. perghh. memang kelakar plus betol pon cite ni. mueheheeh

    ReplyDelete
  7. hahaaaaahaaahaaaaa...

    speechless..

    ReplyDelete
  8. kesimpulan.. dua2 jantina dah bosan sesama mereka..

    ReplyDelete
  9. shedameor >> hehehehe...^.^

    danial razak >> =.="

    adan >> agkla.. meybi...

    ReplyDelete
  10. hahahaha... sedangkan lidah lagi tergigit... hehehe... lumrah la... so kalau kapel tuh, toksah la riak sangat.. karang dah brek, malu siot!! XP

    ReplyDelete
  11. hahahaha kelaka. lagi2 yg no 1 tu hagagagaga

    ReplyDelete
  12. hehehhehe

    best la entry neh..mmg betul pun kan..masa tengah hangat bercinta..kata2 semua indah2....bila dah bergadohhh..hancurrrnya ayat..hahah

    ReplyDelete
  13. hahaha. macam sy dulu

    masa bercinta : awak buat saya bahagia.

    masa putus : awk buat saya darah tinggi!

    hampeh!

    ReplyDelete
  14. sbb tu kite kne bertolak-ansur time bercinta nie.. hehe

    ReplyDelete
  15. mungkin kah ini pengalaman anda ketika bercinta dolu2 :P

    ReplyDelete
  16. haha..macam ada pengalaman jek? :p

    ReplyDelete
  17. hahha..betul la 2 kot..bezz la..

    ReplyDelete
  18. hahaahaha . pena terjadi kea ?? ahahaha . BTW , nice entry (:



    http://inibelogaque.blogspot.com/2011/07/woahh-haters.html

    ReplyDelete
  19. heheh..tol.. tp kb kalau tgh gado..msing2 diamkan diri je.. :)
    amik jalan selamat

    ReplyDelete

 

sleeping maniac Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting