30 Dec 2012

choices..

choose to love
or
choose to be loved?

pe kejadah cakap pasal cintan cintun pulak kat sini ha?? jangan tutup tab dulu.. sememangnya aku yang menulis entri nih haha!.. semenjak dah mencecah angka dua dua (22), hati aku sebagai wanita (ecece) tergerak untuk menulis entri sebegini.. buang tebiat barangkali.. tapi, sekali sekala apa salahnya kan?

kalau tanya aku soklan kat atas nih, aku akan memilih untuk disayangi.. tapi tu kalau dorang tanya aku 3 bulan lepas.. kalau dorang tanya sekarang, aku akan jawab benci lagi senang.. (syaitonnnye ko muahaha.. *rejam).. well, secara umumnya disayangi memang best.. siapa yang tak suka?? sedangkan ikan aku pun nak kasih sayang aku.. nasib ko comel.. TAPI kalau orang yang kau sayang dah tak sayangkan kau lagi ha.. macam mana?? pedih bukan? seolah-olah hilang segala kepercayaan yang pernah kau beri dulu..

bagaimana pula kalau memilih untuk menyayangi? pun boleh menyebabkan penderitaan JIKA orang yang kau sayang tak mempunyai perasaan seperti yang kau rasa.. tapi, orang yang memilih untuk menyayangi ni aku tabik la sebab dia berani ambil risiko.. belum tentu orang yang dia sayang akan menyayangi dia.. dan dia tahu hakikat ini.. TABIK SPRINGGGG!!!..

ada orang pernah berterima kasih di atas pengorbanan yang aku buat.. hoi, aku bukan berkorban, tapi aku telah dikorbankan oleh kau untuk kepuasan diri kau.. understand!! muahahahahaha..

p/s : btw, selamat tahun baru.. perasan tak layout blog aku serba putih?? sengaja aku buat serba putih untuk menunjukkan betapa suci murninya hatiku.. ahak.. poyoss siot minah nih..

3 comments:

 1. haaa. baru nak cakap pasal layout.
  kenapa tiba-tina bertukar. kenapa kenapaaaaa :P

  ReplyDelete
 2. sejak bila cintan cintun nie?? haha..

  ReplyDelete
 3. I know I tweetwed this before....kahkahkah

  ReplyDelete

 

sleeping maniac Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting