16 Sep 2012

im such a loser

kadang-kadang aku teringin sangat nak ada kebolehan menenangkan hati orang yang sedang bersedih.. tapi malangnya, aku bukan jenis macam tuh.. kalo orang tengah bersedih depan aku, siyesly aku memang akan terdiam.. aku tak tahu apa yang patut aku cakap.. aku takut sangat kalau kata-kata aku akan membuatkan dia lagi sedih sebab tak mungkin aku akan memahami dia sepenuhnya.. aku tak berada di tempat dia.. oh, im such a loser!..

tapi aku diam tak bermakna aku tak peduli, cuma aku sendiri tak tahu apa yang patut aku lakukan.. aku ambil berat cuma aku tak reti nak tunjukkan.. kenapalah wujud manusia cam ko nih, hassy chan.. nyah kau dari bumi!!..

satu benda je yang aku boleh offer iaitu aku akan jadi pendengar yang setia.. mungkin aku nih cam kayu, besi, batu yang tak reti bagi respons, tapi aku takkan bagi orang tu rasa yang dia keseorangan.. im still here.. i will listen to you..

to my friend : be strong dear.. you are not alone.. :)

8 comments:

  1. samaaaa. taktau nak susun ayat nak bg comfort word kat diorg camne. haihhh

    ReplyDelete
  2. Takpe,jadi good listener pun dah okey. Sesetengah org tu,dia tak perlukan pendapat sangat pun, tapi janji ada tempat dia nak curahkan masalah dia. Bila dah spill,pun dah okey sebenaqnya

    ReplyDelete
  3. sometimes good listener better than adviser. xsemstinya diam tu xconcern.. ko xyh bercakap pn dh lawak blh buat org gelak..kui2..

    ReplyDelete
  4. samala aku

    member dok menangis bagai aku dok trcongak macam kayu

    aiyaaa saya manyak talak reti maaa

    ReplyDelete
  5. lagi satu, ko boleh beanja aku ketika aku lapar!

    ReplyDelete
  6. dengar aje luahan hati org tu pon dikire kite concern ape~~
    takpelah, buat ape yg mampu utk tenangkan kwn ko tu...gudluck :)

    ReplyDelete
  7. selalunya org yang mengadu masalah hanya perlukan tmpt mengadu. kalau pendengar tu ada kata2 hikmah, itu bonus.ini motivasi diri aku sbb aku pun sama cam ko..=P

    ReplyDelete
  8. kdg2 kita sndiri pun tak mampu memberi nasihat kerana kita ditempat mereka ,kita sndiri takde kekuataan sebegitu..apapun doakan mereka akan baik2 sntiasa..

    mlm

    ReplyDelete

 

sleeping maniac Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting